Vissza
0 Kosár
Nincs termék a bevásárlókosárban.
Keresés
Filters
Preferenciák
10%
Teljes leírás
Fuchsia Dunlop könyve egy érzékletes, személyes és kulturális utazás a kínai konyha múltján és jelenén keresztül. A szerző több mint harminc ételelem – tofu, tészta, sertéshús, bambuszrügy, rizs, dim sum stb. – segítségével mutatja be azt, hogy a kínai étkezés nem pusztán receptek gyűjteménye, hanem egy komplex filozófia és civilizációs hagyomány. Így köetet nem is receptkönyv, hanem inkább gasztronómiai kultúrtörténeti kaland: Dunlop harminc évnyi kínai étkezési, főzési és utazási tapasztalatát használja arra, hogy bemutassa a kínai konyha sokszínűségét, filozófiáját, technikáit és kulturális jelentőségét. A könyv felépítése bankettszerű: mintha Dunlop egy harminc fogásos vacsorára invitálna bennünket.

A kínai konyha kultúrtörténete

Dunlop, Fuchsia

Borító ár
9 990 Ft
Kötött ár
8 991 Ft
Termék részletes adatai
Szerző
Dunlop, Fuchsia
ISBN
9789632788029
Egyéb szerzőség
Jónás Csaba (ford.)
Nyelv
magyar
Megjelenés éve
cop. 2025
Egyéb információk
353, [2] o.
Kiadás pontos dátuma
2025.10.20
Kiadó
Cser K.
Cikkszám
3001097390

Darabszám
Teljes leírás
Fuchsia Dunlop könyve egy érzékletes, személyes és kulturális utazás a kínai konyha múltján és jelenén keresztül. A szerző több mint harminc ételelem – tofu, tészta, sertéshús, bambuszrügy, rizs, dim sum stb. – segítségével mutatja be azt, hogy a kínai étkezés nem pusztán receptek gyűjteménye, hanem egy komplex filozófia és civilizációs hagyomány. Így köetet nem is receptkönyv, hanem inkább gasztronómiai kultúrtörténeti kaland: Dunlop harminc évnyi kínai étkezési, főzési és utazási tapasztalatát használja arra, hogy bemutassa a kínai konyha sokszínűségét, filozófiáját, technikáit és kulturális jelentőségét. A könyv felépítése bankettszerű: mintha Dunlop egy harminc fogásos vacsorára invitálna bennünket.