Vissza
0 Kosár
Nincs termék a bevásárlókosárban.
Keresés
Filters
Preferenciák
20%
Teljes leírás
"Józsi bármennyit tud beszélni a kenyérről, de közben mindig többről és másról is beszél. A teremtésről, a természetről, a tiszta alapanyagokról, a kísérletezésről önmagunkkal, a határaink feszegetéséről és átlépéséről." Ebben a szellemben íródott ez a küllemében is ízléses, szép szakácskönyv, amely "Józsi" - vagyis Vajda József pékmester - péksüteményes receptjeit tartalmazza. A kenyerek és kenyérfélék készítése profi igények szerint történik: a sütéshez meg kell tanulni (az első fejezetből) kovászt, anyakovászt, öregtésztát vagy éppen gyümölcsvizet előállítani. Ezek felhasználásával sülnek-főnek ugyanis a csodás tészták: változatos kenyerek, a világ minden tájáról válogatott ínycsiklandozó péksütemények (bagel, croissant, barhesz, bagett, canelé stb.), tésztás fogások, kiflik, sütik, pizzák, kalácsok. A részletes készítési útmutatókat színes szemléltető-magyarázó fotók kísérik.
Vajda József

A kenyér lelke

Borító ár
7 990 Ft
Aktuális online ár
6 392 Ft
Termék részletes adatai
Szerző
Vajda József
ISBN
9789636142162, 9789633243442
Egyéb szerzőség
Kálmán Emese (közrem.);Müllner Dóra (közrem.);Busák Attila (fotó);Mócz András István (fotó)
Nyelv
magyar
Megjelenés éve
2019
Méret
190 o.
Kiadó
Central Kv.
Cikkszám
3001047032

Darabszám
Teljes leírás
"Józsi bármennyit tud beszélni a kenyérről, de közben mindig többről és másról is beszél. A teremtésről, a természetről, a tiszta alapanyagokról, a kísérletezésről önmagunkkal, a határaink feszegetéséről és átlépéséről." Ebben a szellemben íródott ez a küllemében is ízléses, szép szakácskönyv, amely "Józsi" - vagyis Vajda József pékmester - péksüteményes receptjeit tartalmazza. A kenyerek és kenyérfélék készítése profi igények szerint történik: a sütéshez meg kell tanulni (az első fejezetből) kovászt, anyakovászt, öregtésztát vagy éppen gyümölcsvizet előállítani. Ezek felhasználásával sülnek-főnek ugyanis a csodás tészták: változatos kenyerek, a világ minden tájáról válogatott ínycsiklandozó péksütemények (bagel, croissant, barhesz, bagett, canelé stb.), tésztás fogások, kiflik, sütik, pizzák, kalácsok. A részletes készítési útmutatókat színes szemléltető-magyarázó fotók kísérik.