Vissza
0 Kosár
Nincs termék a bevásárlókosárban.
Keresés
Filters
Preferenciák
Teljes leírás
Kereken nyolcvan esztendeje, 1929-ben jelent meg Csáky Sándor mesterszakács sok évtizedes konyhaművészi tapasztalatának, kutató- és gyűjtőmunkájának közel nyolcszáz oldal terjedelmű gyümölcse. A grandiózus műben arra vállalkozott, hogy lehetőségeihez képest a maga teljességében mutassa be a huszadik század szakácsművészetét, természetesen elsősorban az irdatlan kollekcióba bekerült korabeli receptek tükrében. A mind gasztronómia-, mind kultúrtörténeti szempontból különlegességnek számító műben szó szerint minden szerepel, ami egyáltalán asztalra kerülhetett akkoriban, legyen szó ennivalóról, italkülönlegességekről, elő- és főételekről, desszertekről, húsokról vagy zöldségekről, egzotikus, tradicionális, egyszerű vagy ünnepi fogásokról. A leírásokat az eredeti kiadásban szereplő fekete-fehér rajzok és fényképek kísérik. A könyvet magyar, angol, német és francia gasztronómiai miniszótár és tárgymutató zárja.
Csáky Sándor

A huszadik század szakácsművészete

Aktuális online ár
4 794 Ft
Termék részletes adatai
Szerző
Csáky Sándor
ISBN
9788089286188, 2040000105280
Egyéb szerzőség
Marencich Ottó (1875-1964) (közrem.)
Nyelv
magyar
Megjelenés éve
2008
Méret
770, 61, XXIII o.
Kiadó
Méry Ratio
Cikkszám
3000155076

Darabszám
Teljes leírás
Kereken nyolcvan esztendeje, 1929-ben jelent meg Csáky Sándor mesterszakács sok évtizedes konyhaművészi tapasztalatának, kutató- és gyűjtőmunkájának közel nyolcszáz oldal terjedelmű gyümölcse. A grandiózus műben arra vállalkozott, hogy lehetőségeihez képest a maga teljességében mutassa be a huszadik század szakácsművészetét, természetesen elsősorban az irdatlan kollekcióba bekerült korabeli receptek tükrében. A mind gasztronómia-, mind kultúrtörténeti szempontból különlegességnek számító műben szó szerint minden szerepel, ami egyáltalán asztalra kerülhetett akkoriban, legyen szó ennivalóról, italkülönlegességekről, elő- és főételekről, desszertekről, húsokról vagy zöldségekről, egzotikus, tradicionális, egyszerű vagy ünnepi fogásokról. A leírásokat az eredeti kiadásban szereplő fekete-fehér rajzok és fényképek kísérik. A könyvet magyar, angol, német és francia gasztronómiai miniszótár és tárgymutató zárja.