Vissza
0 Kosár
Nincs termék a bevásárlókosárban.
Keresés
Filters
Preferenciák
21%
Teljes leírás
A világ különféle tájainak - összesen negyven régiónak - gasztronómiai palettájáról válogatta ki a legismertebb, legérdekesebb fűszereket, s ennek a kapcsán az ezekkel készülő ételkülönlegességek receptjeit Stuart Farrimond. Rövid "fűszertani" bevezető után kontinensenként, országonként haladva sorolja fel és ismerteti egy-egy oldalon a különféle fűszereket és fűszerkeverékeket a szerző, majd hatóanyagok szerint haladva közelíti meg a témát (édes-meleg fenolok; meleg, illatos, földes, átható és citrusos terpének; édes-savanyú savak; kénes, csípős, különleges vegyületek stb.). A kiadványban összesen kilenc fogás leírása olvasható, köztük olyanokkal, mint a hét fűszeres csirkés-padlizsános biryani, a fűszeres fésűkagyló sáfrányos vajmártással, a nyugat-afrikai mogyorós curry durban maszalával, vagy a fagylalt fekete szezámmaggal, édesgyökérrel kardamommal. A szöveget igényes, színes fotók kísérik. A kiadvány végén tárgymutató segíti a keresgélést, válogatást. "www.kello.hu © minden jog fenntartva"

Ez a termék jelenleg nem elérhető

Farrimond, Stuart

A fűszer nagykönyve

Borító ár
5 000 Ft
Aktuális online ár
3 950 Ft
Termék részletes adatai
Szerző
Farrimond, Stuart
ISBN
9789633047149
Egyéb szerzőség
Nagy Györgyi Eszter (ford.)
Nyelv
magyar
Megjelenés éve
2018
Méret
224 o.
Kiadó
HVG Kv.
Cikkszám
3001039866
Alcím
40 régió autentikus ízei, 65 innovatív recept

Darabszám
Teljes leírás
A világ különféle tájainak - összesen negyven régiónak - gasztronómiai palettájáról válogatta ki a legismertebb, legérdekesebb fűszereket, s ennek a kapcsán az ezekkel készülő ételkülönlegességek receptjeit Stuart Farrimond. Rövid "fűszertani" bevezető után kontinensenként, országonként haladva sorolja fel és ismerteti egy-egy oldalon a különféle fűszereket és fűszerkeverékeket a szerző, majd hatóanyagok szerint haladva közelíti meg a témát (édes-meleg fenolok; meleg, illatos, földes, átható és citrusos terpének; édes-savanyú savak; kénes, csípős, különleges vegyületek stb.). A kiadványban összesen kilenc fogás leírása olvasható, köztük olyanokkal, mint a hét fűszeres csirkés-padlizsános biryani, a fűszeres fésűkagyló sáfrányos vajmártással, a nyugat-afrikai mogyorós curry durban maszalával, vagy a fagylalt fekete szezámmaggal, édesgyökérrel kardamommal. A szöveget igényes, színes fotók kísérik. A kiadvány végén tárgymutató segíti a keresgélést, válogatást. "www.kello.hu © minden jog fenntartva"