Close
0 Kosár
Nincs termék a bevásárlókosárban.
Az összes kategória
    Filters
    Preferenciák
    Keresés
    8%

    A fűszer nagykönyve

    4 600 Ft
    5 000 Ft
    - +
    Teljes leírás
    A világ különféle tájainak - összesen negyven régiónak - gasztronómiai palettájáról válogatta ki a legismertebb, legérdekesebb fűszereket, s ennek a kapcsán az ezekkel készülő ételkülönlegességek receptjeit Stuart Farrimond. Rövid "fűszertani" bevezető után kontinensenként, országonként haladva sorolja fel és ismerteti egy-egy oldalon a különféle fűszereket és fűszerkeverékeket a szerző, majd hatóanyagok szerint haladva közelíti meg a témát (édes-meleg fenolok; meleg, illatos, földes, átható és citrusos terpének; édes-savanyú savak; kénes, csípős, különleges vegyületek stb.). A kiadványban összesen kilenc fogás leírása olvasható, köztük olyanokkal, mint a hét fűszeres csirkés-padlizsános biryani, a fűszeres fésűkagyló sáfrányos vajmártással, a nyugat-afrikai mogyorós curry durban maszalával, vagy a fagylalt fekete szezámmaggal, édesgyökérrel kardamommal. A szöveget igényes, színes fotók kísérik. A kiadvány végén tárgymutató segíti a keresgélést, válogatást. "www.kello.hu © minden jog fenntartva"
    Termék részletes adatai
    Szerző Farrimond, Stuart
    Kötésfajta kötött
    Vonalkód 9789633047149
    Nyelv magyar
    Egyéb szerzőség Nagy Györgyi Eszter (ford.)
    Alcím 40 régió autentikus ízei, 65 innovatív recept
    ÚK szám 201825076
    Cikkszám 3001039866
    Méret 224 p. : ill., színes ; 25 cm
    Megjelenés éve 2018
    Súly 860 gramm