Teljes leírás
Újabb - küllemét, tartalmát és méretét tekintve is - tiszteletet parancsoló könyv jelenik meg a Ferrandi Paris égisze alatt: a szerzők ezúttal a cukrászművészet magasiskolájába avatják be a vállalkozó szelleműeket több mint hat és félszáz oldalon. A Ferrandinál a meghatározó szemlélet az, hogy a cukrászat egyszerre gasztronómia, kézművesség és művészet; ennek megfelelően a kötetben profi receptek kaptak helyet, amelyek tökéletes megvalósítása nemcsak pontosságot, szakmai tudást és odaadást igényelnek, de kreativitást is, nyitottságot az önálló alkotásra. Elsőként a munkához szükséges konyhai eszközökkel, a cukrászati alapfogásokkal, alapanyagokkal és -receptekkel ismerkedhetünk meg: a tésztafajtákkal (omlós, leveles, égetett, péksütemények, torták stb.), a krémekkel, a piskótákkal, a merinekkel, a macaronokkal és az egyszerű süteményekkel. A folytatásban találjuk a klasszikus és szezonális tányérdesszertek, az alkalmi sütemények, a cukorkák és lekvárok, a csokoládék, a díszek, valamint a jeges desszertek készítési útmutatóit. A gyönyörű színes képekkel kísért kiadvány végén találjuk a cukrászati alapfogalmak magyarázatait és a részletes mutatót.