Vissza
0 Kosár
Nincs termék a bevásárlókosárban.
Keresés
Filters
Preferenciák
21%
Teljes leírás
A gyűjtögetésről valószínűleg a legtöbben az ősemberekre asszociálnak, akik táplálékuk jelentős részét erdőn-mezőn kóborolva, az ehető növényeket összeszedve szerezték be. A szerző, David Hamilton azonban "élővé" teszi ezt a tevékenységet: arra hívja fel a figyelmünket, hogy természeti környezetünkben ma is számos olyan vadon termő növény található, amely nemcsak fogyasztható, de egyenesen ízletes is. A nyitófejezet általánosságban foglalkozik a gyűjtés tevékenységével: kiderül, hogy miért, hol és mit viselve gyűjtsünk, hogyan ügyeljünk védett növényekre, s mihez kezdjünk a "zsákmánnyal" a konyhában. A folytatásban a szezonális gyűjtögetnivalóról olvashatunk északonkénti bontásban. Olvashatunk arról, hogy milyen fogyasztható növények teremnek odakünn tavasszal (csalán, medvehagyma, tyúkhúr, fodormenta), nyáron (bodza, mezei sóska, erdei szamóca, pöfeteggomba), ősszel (alma, vadrózsa, mogyoró, szelídgesztenye), és télen (kökény, nyír és madársóska). A szöveget - amely rengeteg kiváló receptet is tartalmaz - szép színes fotók kísérik. A kiadványt mutató zárja. "www.kello.hu © minden jog fenntartva"

Ez a termék jelenleg nem elérhető

Hamilton, David

Ehető vadnövényeink

Borító ár
3 900 Ft
Aktuális online ár
3 081 Ft
Termék részletes adatai
Szerző
Hamilton, David
ISBN
9789633047576
Egyéb szerzőség
Ingram, Jason (fotó);Jánossy László (ford.)
Nyelv
magyar
Megjelenés éve
2019
Méret
143 o.
Kiadó
HVG Kv.
Cikkszám
3001041145
Alcím
útmutató a gyűjtéshez, receptek a felhasználáshoz

Darabszám
Teljes leírás
A gyűjtögetésről valószínűleg a legtöbben az ősemberekre asszociálnak, akik táplálékuk jelentős részét erdőn-mezőn kóborolva, az ehető növényeket összeszedve szerezték be. A szerző, David Hamilton azonban "élővé" teszi ezt a tevékenységet: arra hívja fel a figyelmünket, hogy természeti környezetünkben ma is számos olyan vadon termő növény található, amely nemcsak fogyasztható, de egyenesen ízletes is. A nyitófejezet általánosságban foglalkozik a gyűjtés tevékenységével: kiderül, hogy miért, hol és mit viselve gyűjtsünk, hogyan ügyeljünk védett növényekre, s mihez kezdjünk a "zsákmánnyal" a konyhában. A folytatásban a szezonális gyűjtögetnivalóról olvashatunk északonkénti bontásban. Olvashatunk arról, hogy milyen fogyasztható növények teremnek odakünn tavasszal (csalán, medvehagyma, tyúkhúr, fodormenta), nyáron (bodza, mezei sóska, erdei szamóca, pöfeteggomba), ősszel (alma, vadrózsa, mogyoró, szelídgesztenye), és télen (kökény, nyír és madársóska). A szöveget - amely rengeteg kiváló receptet is tartalmaz - szép színes fotók kísérik. A kiadványt mutató zárja. "www.kello.hu © minden jog fenntartva"