Vissza
0 Kosár
Nincs termék a bevásárlókosárban.
Keresés
Filters
Preferenciák
20%
Teljes leírás
A definíció szerint az allergia „az immunrendszer túlzott reakciója olyan anyagokra, melyek normális körülmények között semmilyen választ nem váltanak ki a szervezet részéről. Az ilyen anyagokat allergéneknek nevezzük, ilyenek például a pollen, állati szőrök, atkák, penészspórák, különböző állatok mérgei, mikroorganizmusok, élelmiszerek, gyógyszerek, vegyszerek, nehézfémek stb. S noha ez nem érint mindenkit, az elmúlt évtizedekben gyorsuló ütemben nőtt azok száma, akik e tünetektől szenvednek világszerte. Az allergiás megbetegedések ugrásszerű növekedése pedig a környezetet, s így a szervezetünket is terhelő vegyianyagok növekedésével korrelál. A jelen kötet szerzője éppen erre szeretné felhívni olvasói figyelmét: az ipari és mezőgazdasági tevékenység, valamint a fogyasztói társadalom által generált életmód miatt jóval sebezhetőbbekké váltunk az allergiás betegségekkel szemben. Nem véletlen, hogy az ételérzékenység, amely szintén ide sorolandó, oly sok embert érint. Theresa MacPhail könyve az orvosi antropológus kutatásait, valamint az éppen aktuális eredményeket ismerteti, de a szerző személyes tapasztalatait, veszteségét (apja egy méhcsípés miatt vesztette életét) is megírja. A személyes hangvételű bevezető után a könyv három tematikus egységet foglal magában, melyek közül az elsőben a diagnózisról, vagyis az allergia meghatározásáról olvashatunk, valamint felismeréséről.
MacPhail, Theresa

Allergia - Irritált szervezetünk a változó világban

Borító ár
7 999 Ft
Aktuális online ár
6 399 Ft
Termék részletes adatai
Szerző
MacPhail, Theresa
ISBN
9789636330033
Egyéb szerzőség
Molnár Csaba (ford.)
Nyelv
magyar
Megjelenés éve
2024
Méret
434, [2] o.
Kiadó
Park
Cikkszám
3001087281
Alcím
irritált szervezetünk a változó világban

Darabszám
Teljes leírás
A definíció szerint az allergia „az immunrendszer túlzott reakciója olyan anyagokra, melyek normális körülmények között semmilyen választ nem váltanak ki a szervezet részéről. Az ilyen anyagokat allergéneknek nevezzük, ilyenek például a pollen, állati szőrök, atkák, penészspórák, különböző állatok mérgei, mikroorganizmusok, élelmiszerek, gyógyszerek, vegyszerek, nehézfémek stb. S noha ez nem érint mindenkit, az elmúlt évtizedekben gyorsuló ütemben nőtt azok száma, akik e tünetektől szenvednek világszerte. Az allergiás megbetegedések ugrásszerű növekedése pedig a környezetet, s így a szervezetünket is terhelő vegyianyagok növekedésével korrelál. A jelen kötet szerzője éppen erre szeretné felhívni olvasói figyelmét: az ipari és mezőgazdasági tevékenység, valamint a fogyasztói társadalom által generált életmód miatt jóval sebezhetőbbekké váltunk az allergiás betegségekkel szemben. Nem véletlen, hogy az ételérzékenység, amely szintén ide sorolandó, oly sok embert érint. Theresa MacPhail könyve az orvosi antropológus kutatásait, valamint az éppen aktuális eredményeket ismerteti, de a szerző személyes tapasztalatait, veszteségét (apja egy méhcsípés miatt vesztette életét) is megírja. A személyes hangvételű bevezető után a könyv három tematikus egységet foglal magában, melyek közül az elsőben a diagnózisról, vagyis az allergia meghatározásáról olvashatunk, valamint felismeréséről.