Vissza
0 Kosár
Nincs termék a bevásárlókosárban.
Keresés
Filters
Preferenciák
20%
Teljes leírás
A nagy alakú, vaskos, kemény táblás kötetben a hazai vendéglátó és turisztikai ipar három veterán vezetője foglalja össze a vendéglátás, a turizmus és a szállodaipar történetét a 19. század közepétől napjainkig. A három önálló tanulmányból összeálló kötet első, nagyobbik felét Szigeti Andor vendéglátástörténete foglalja el, amely a klasszikusnak tekintett, a 19-20. század fordulóján kialakított magyar konyha bemutatása után üzlettípusok és szervezeti formák szerint csoportosítva tekinti át az ipar történetét az utasellátástól a melegkonyhás üzleteken, a cukrászdákon eszpresszókon stb. át a közétkeztetésig bezárólag. A szakirodalomra támaszkodó, adatokban gazdag munka a magyar vendéglátás hírességeimnek és díjainak felsorolásával zárul. A következő rész az idegenforgalmi politikára, a turizmus szervezeti felépítésre és jelenkori helyzetére koncentrálva tekinti át a szervezett vendégfogadás és utaztatás legfőbb hazai jellemzőit. Az utolsó részből pedig a leghíresebb és legpatinásabb magyar szállodákat, valamint a további szálláshelyek (turistaházak, kempingek) kialakulását ismerhetjük meg. A történeti folyamatok és a vendéglátóipar szélesebb gazdaság- és társadalomtörténeti összefüggései helyett inkább az adatok ismertetésére és rendszerezésére koncentráló művet gazdag fekete-fehér (szépia hatású) képanyag illusztrálja, valamint egy színes a 2009-es idegenforgalmi és vendéglátóipart hirdetések formájában bemutató függelék zárja.
Rubovszky András (1937-);Szigeti Andor;Walkó Miklós

A magyar vendéglátás és turizmus újkori története

Borító ár
11 500 Ft
Aktuális online ár
9 200 Ft
Termék részletes adatai
Szerző
Rubovszky András (1937-);Szigeti Andor;Walkó Miklós
ISBN
9789639935112
Egyéb szerzőség
Bártfai Endre (közrem.)
Nyelv
magyar
Megjelenés éve
cop. 2009
Méret
31 cm
Kiadó
Szaktudás K.
Cikkszám
3000173132

Darabszám
Teljes leírás
A nagy alakú, vaskos, kemény táblás kötetben a hazai vendéglátó és turisztikai ipar három veterán vezetője foglalja össze a vendéglátás, a turizmus és a szállodaipar történetét a 19. század közepétől napjainkig. A három önálló tanulmányból összeálló kötet első, nagyobbik felét Szigeti Andor vendéglátástörténete foglalja el, amely a klasszikusnak tekintett, a 19-20. század fordulóján kialakított magyar konyha bemutatása után üzlettípusok és szervezeti formák szerint csoportosítva tekinti át az ipar történetét az utasellátástól a melegkonyhás üzleteken, a cukrászdákon eszpresszókon stb. át a közétkeztetésig bezárólag. A szakirodalomra támaszkodó, adatokban gazdag munka a magyar vendéglátás hírességeimnek és díjainak felsorolásával zárul. A következő rész az idegenforgalmi politikára, a turizmus szervezeti felépítésre és jelenkori helyzetére koncentrálva tekinti át a szervezett vendégfogadás és utaztatás legfőbb hazai jellemzőit. Az utolsó részből pedig a leghíresebb és legpatinásabb magyar szállodákat, valamint a további szálláshelyek (turistaházak, kempingek) kialakulását ismerhetjük meg. A történeti folyamatok és a vendéglátóipar szélesebb gazdaság- és társadalomtörténeti összefüggései helyett inkább az adatok ismertetésére és rendszerezésére koncentráló művet gazdag fekete-fehér (szépia hatású) képanyag illusztrálja, valamint egy színes a 2009-es idegenforgalmi és vendéglátóipart hirdetések formájában bemutató függelék zárja.