Vissza
0 Kosár
Nincs termék a bevásárlókosárban.
Keresés
Filters
Preferenciák
5%
Teljes leírás
A kiadó azoknak az állattartóknak szánja kötetét, akik maguk szeretnék levágni és feldolgozni a háztájiban nevelt, hizlalt állataikat. A hasonló jellegű szakmunkáktól eltérően ez a kiadvány nemcsak a vágás és feldolgozás munkafolyamatait írja le, hanem a házi vágások során sokszor figyelmen kívül hagyott állat-egészségügyi és élelmiszerhigiéniai szempontokat is sorra veszi. De felhívja a figyelmet a jogi tudnivalókra is (házi hentesi foglalkozás, az értékesítés adójogi tudnivalói, munkavédelem stb.), melyek elsősorban a házi vágással hivatásszerűen foglalkozó bölléreket érdekelheti. Először a sertés, a szarvasmarha (borjú), juh és nyúl vágásának és feldolgozásának fogásait írja le lépésről lépésre, színes és fekete-fehér fotókkal illusztrálva. A szerző kitér a bontás során nyert húsrészek feldolgozásának lehetőségeire. Külön fejezetben tárgyalja a töltelékáru készítésének (hurka, kolbász stb.) menetét, a vágáskor nyert hús és egyéb termékek (sertészsír) feldolgozásának és eltartásának lehetőségeit (füstölés, hűtés, fagyasztás). A kötet ugyan a német viszonyok között íródott, de a zárófejezet a hazai feldolgozás sajátosságait foglalja össze.

Ez a termék jelenleg nem elérhető

Gahm, Bernhard

Házi vágás - bontás, töltelékáru-készíté

Borító ár
3 500 Ft
Aktuális online ár
3 325 Ft
Termék részletes adatai
Szerző
Gahm, Bernhard
ISBN
9789632866017
Egyéb szerzőség
Jakab Árpád (ford.)
Nyelv
magyar
Megjelenés éve
cop. 2011
Méret
94 o.
Kiadó
Mezőgazda
Cikkszám
3000181543
Alcím
sertés, marha, juh, házinyúl
Sorozatcím
Házunk táján ; 0238-7271

Darabszám
Teljes leírás
A kiadó azoknak az állattartóknak szánja kötetét, akik maguk szeretnék levágni és feldolgozni a háztájiban nevelt, hizlalt állataikat. A hasonló jellegű szakmunkáktól eltérően ez a kiadvány nemcsak a vágás és feldolgozás munkafolyamatait írja le, hanem a házi vágások során sokszor figyelmen kívül hagyott állat-egészségügyi és élelmiszerhigiéniai szempontokat is sorra veszi. De felhívja a figyelmet a jogi tudnivalókra is (házi hentesi foglalkozás, az értékesítés adójogi tudnivalói, munkavédelem stb.), melyek elsősorban a házi vágással hivatásszerűen foglalkozó bölléreket érdekelheti. Először a sertés, a szarvasmarha (borjú), juh és nyúl vágásának és feldolgozásának fogásait írja le lépésről lépésre, színes és fekete-fehér fotókkal illusztrálva. A szerző kitér a bontás során nyert húsrészek feldolgozásának lehetőségeire. Külön fejezetben tárgyalja a töltelékáru készítésének (hurka, kolbász stb.) menetét, a vágáskor nyert hús és egyéb termékek (sertészsír) feldolgozásának és eltartásának lehetőségeit (füstölés, hűtés, fagyasztás). A kötet ugyan a német viszonyok között íródott, de a zárófejezet a hazai feldolgozás sajátosságait foglalja össze.