Vissza
0 Kosár
Nincs termék a bevásárlókosárban.
Keresés
Filters
Preferenciák
Teljes leírás
A különféle anyagok összetevőinek meghatározásával foglalkozó tudományos módszer a kvalitatív vagy minőségi kémiai analízis. Ennek elméleti hátterével és gyakorlati tudnivalóival ismerkedhetnek a téma iránt érdeklődő szakemberek, valamint szakirányú felsőoktatásban részt vevő hallgatók. A bevezető után vázolják fel a szerzők az ionreakciók és reakciók elméleti alapjait, majd írnak a hőhatásra bekövetkező változásokról, a kvalitatív analitikában számon tartott elválasztási lehetőségekről, a reakciók gyakorlati csoportosításáról, illetve az ionok csoportosításáról. A könyv második felében esik szó a kationok és anionok reakcióiról, az ismeretlen anyagok analíziséről és azonosításáról, s itt kerül sor a csoportreakciók összefoglalására is. A fekete-fehér ábrákkal illusztrált tankönyvet függelék zárja.

Ez a termék jelenleg nem elérhető

Barcza Lajos (1932-);Barczáné Buvári Ágnes (1947-)

A minőségi kémiai analízis

Aktuális online ár
499 Ft
Termék részletes adatai
Szerző
Barcza Lajos (1932-);Barczáné Buvári Ágnes (1947-)
ISBN
9789632261867
Nyelv
magyar
Megjelenés éve
2008
Méret
20 cm
Kiadó
Medicina
Cikkszám
3000155461

Darabszám
Teljes leírás
A különféle anyagok összetevőinek meghatározásával foglalkozó tudományos módszer a kvalitatív vagy minőségi kémiai analízis. Ennek elméleti hátterével és gyakorlati tudnivalóival ismerkedhetnek a téma iránt érdeklődő szakemberek, valamint szakirányú felsőoktatásban részt vevő hallgatók. A bevezető után vázolják fel a szerzők az ionreakciók és reakciók elméleti alapjait, majd írnak a hőhatásra bekövetkező változásokról, a kvalitatív analitikában számon tartott elválasztási lehetőségekről, a reakciók gyakorlati csoportosításáról, illetve az ionok csoportosításáról. A könyv második felében esik szó a kationok és anionok reakcióiról, az ismeretlen anyagok analíziséről és azonosításáról, s itt kerül sor a csoportreakciók összefoglalására is. A fekete-fehér ábrákkal illusztrált tankönyvet függelék zárja.