Vissza
0 Kosár
Nincs termék a bevásárlókosárban.
Keresés
Filters
Preferenciák
Teljes leírás
A makrobiotikus életmód célja, hogy harmóniába kerüljünk önmagunkkal, a természettel. A makrobiotikus konyhaművészet főként a taoizmusra alapozott "filozófiája" a jin és a jang energiák összefüggésrendszeréből, valamint a makrobiotika öt alapízének (savanyú, keserű, édes, sós, csípős) és színének (zöld, piros, sárga, fehér, fekete) évszakokkal való harmonizálásából indul ki. A szerző gyakorló háziasszonyként, valamint főzőtanfolyamok szervezőjeként, vezetőjeként kizárólag magyar alapanyagokból készíti el azokat az ételeket, amelyek fogyasztása nemcsak egészséges, de a hosszú életre is reményt ad. Bevezetőben ezekről a tudnivalókról ejt szót a szerző, majd az Általános étrend című fejezetben az ajánlott ételek, megengedett ételek, valamint a nem ajánlott ételek soráról tájékozódhat az olvasó. A kötet fő testét kitevő Receptek című részben a gabonafélék, zöldségek, hüvelyesek, gyümölcsök, olajos magvak fejezetcímek alatt olvasható ételleírások között a keresést mutató segíti. A többségükben könnyen elkészíthető ételek, azon túl, hogy a szervezet egészségének megőrzését szolgálják, a lelki egyensúly és a folyamatos jó közérzet megtartásához is elvezetnek. A színes fotókkal illusztrált szakácskönyvet minden főzni szerető és az egészséges táplálkozás iránt érdeklődő olvasónak ajánljuk. "www.kello.hu © minden jog fenntartva"
Kövesdi Natália

Nagyi és Nati szakácskönyve

Aktuális online ár
1 080 Ft
Termék részletes adatai
Szerző
Kövesdi Natália
ISBN
9789635904884
Egyéb szerzőség
Máriási Móni (fotó);Köves Péter (ill.)
Nyelv
magyar
Megjelenés éve
[2014]
Méret
20 cm
Kiadó
Totem Plusz
Cikkszám
3000230589
Alcím
a magyar makrobiotika kézikönyve

Darabszám
Teljes leírás
A makrobiotikus életmód célja, hogy harmóniába kerüljünk önmagunkkal, a természettel. A makrobiotikus konyhaművészet főként a taoizmusra alapozott "filozófiája" a jin és a jang energiák összefüggésrendszeréből, valamint a makrobiotika öt alapízének (savanyú, keserű, édes, sós, csípős) és színének (zöld, piros, sárga, fehér, fekete) évszakokkal való harmonizálásából indul ki. A szerző gyakorló háziasszonyként, valamint főzőtanfolyamok szervezőjeként, vezetőjeként kizárólag magyar alapanyagokból készíti el azokat az ételeket, amelyek fogyasztása nemcsak egészséges, de a hosszú életre is reményt ad. Bevezetőben ezekről a tudnivalókról ejt szót a szerző, majd az Általános étrend című fejezetben az ajánlott ételek, megengedett ételek, valamint a nem ajánlott ételek soráról tájékozódhat az olvasó. A kötet fő testét kitevő Receptek című részben a gabonafélék, zöldségek, hüvelyesek, gyümölcsök, olajos magvak fejezetcímek alatt olvasható ételleírások között a keresést mutató segíti. A többségükben könnyen elkészíthető ételek, azon túl, hogy a szervezet egészségének megőrzését szolgálják, a lelki egyensúly és a folyamatos jó közérzet megtartásához is elvezetnek. A színes fotókkal illusztrált szakácskönyvet minden főzni szerető és az egészséges táplálkozás iránt érdeklődő olvasónak ajánljuk. "www.kello.hu © minden jog fenntartva"