Vissza
0 Kosár
Nincs termék a bevásárlókosárban.
Keresés
Filters
Preferenciák
Teljes leírás
Közel százhúsz év telt el azóta, amióta legutóbb megjelent a Glück Frigyes-Stadler Károly szerzőpáros által jegyzett kötet, amelyet ezúttal az eredeti szerzőpáros előszava mellett Saly Noémi tanulmányértékű művelődés- és gasztronómiatörténeti bevezetője nyit meg. Ezt követik az "ínyesmesterség szótára", amely a korabeli kultúrának megfelelően német kulináris fogalmakat ültet át magyar szaknyelvre. Ezt követi a gasztronómiai fogalmakat magyarázó Ínyesmesterségi lexikon, az egyes városok, települések, tájegységek sajátos terményeit, specialitásait pár szóban összegző Ínyestani földrajz, valamint egy meglepő fejezet arról, hogy mely fogásokat mennyi ideig emészt az emberi szervezet. A folytatásban olvashatunk a vadászati és halászati tilalmakról, és itt találjuk azt az irodalmi összeállítást is, amely a kor neves szerzőinek gasztronómiai témájú írásaiból szemezget. A kötet a századforduló kultúrtörténete, vendéglátási szokásai és konyhaművészete iránt érdeklődőknek ajánlható. "www.kello.hu © minden jog fenntartva"
Glück Frigyes;Stadler Károly

Az ínyesmesterség könyve

Aktuális online ár
1 800 Ft
Termék részletes adatai
Szerző
Glück Frigyes;Stadler Károly
ISBN
9789639985544
Egyéb szerzőség
Saly Noémi (1956-) (sajtó alá rend.)
Nyelv
magyar
Megjelenés éve
2013
Méret
22 cm
Kiadó
Kortárs
Cikkszám
3000227328
Alcím
1889

Darabszám
Teljes leírás
Közel százhúsz év telt el azóta, amióta legutóbb megjelent a Glück Frigyes-Stadler Károly szerzőpáros által jegyzett kötet, amelyet ezúttal az eredeti szerzőpáros előszava mellett Saly Noémi tanulmányértékű művelődés- és gasztronómiatörténeti bevezetője nyit meg. Ezt követik az "ínyesmesterség szótára", amely a korabeli kultúrának megfelelően német kulináris fogalmakat ültet át magyar szaknyelvre. Ezt követi a gasztronómiai fogalmakat magyarázó Ínyesmesterségi lexikon, az egyes városok, települések, tájegységek sajátos terményeit, specialitásait pár szóban összegző Ínyestani földrajz, valamint egy meglepő fejezet arról, hogy mely fogásokat mennyi ideig emészt az emberi szervezet. A folytatásban olvashatunk a vadászati és halászati tilalmakról, és itt találjuk azt az irodalmi összeállítást is, amely a kor neves szerzőinek gasztronómiai témájú írásaiból szemezget. A kötet a századforduló kultúrtörténete, vendéglátási szokásai és konyhaművészete iránt érdeklődőknek ajánlható. "www.kello.hu © minden jog fenntartva"