Vissza
0 Kosár
Nincs termék a bevásárlókosárban.
Keresés
Filters
Preferenciák
20%
Teljes leírás
A 13. század elején francia egyetemi körökben alakult ki először a "zsíros" és a "tudós" Bologna mítosza. Tudós, mert itt született meg 1088-ban az első európai egyetem, és mert itt virágzott a glossatoréknak, a római jog értelmezőinek az iskolája, amelynek köszönhetjük a római jog elterjesztését. A zsíros - azaz bővelkedő, gazdag, virulóan egészséges - jelzőt pedig azért érdemelte ki, mert termékeny, öntözött és szelíd a földje és vidám, káprázatos a konyhája, ahol bőkezűen és szívélyesen fogadják az idegeneket. A vendégszeretet jellemzőire minden odalátogató felfigyelt és a századok folyamán ismétlődnek a városhoz kapcsolódó dicséretek. Bologna olyan város, amely kielégíti mind az étel, mind a tudás iránti vágyat. A rövid művelődéstörténeti és magyarázó szócikkekkel (Amit jó tudni) záródó kötet a sorozat már meglévő köteteihez beszerezhető. "www.kello.hu © minden jog fenntartva"

Ízek városa Bologna

Raktári szám: 9789633490600
Borító ár
3 100 Ft
Aktuális online ár
2 480 Ft
Termék részletes adatai
ISBN
9789633490600
Egyéb szerzőség
Bánki Vera (ford.)
Nyelv
magyar
Megjelenés éve
cop. 2016
Méret
25 cm
Kiadó
Holnap
Cikkszám
3000254919
Alcím
a konyhaművészet magasiskolája, a bőkezűség és a szívélyesség városa

Darabszám
Teljes leírás
A 13. század elején francia egyetemi körökben alakult ki először a "zsíros" és a "tudós" Bologna mítosza. Tudós, mert itt született meg 1088-ban az első európai egyetem, és mert itt virágzott a glossatoréknak, a római jog értelmezőinek az iskolája, amelynek köszönhetjük a római jog elterjesztését. A zsíros - azaz bővelkedő, gazdag, virulóan egészséges - jelzőt pedig azért érdemelte ki, mert termékeny, öntözött és szelíd a földje és vidám, káprázatos a konyhája, ahol bőkezűen és szívélyesen fogadják az idegeneket. A vendégszeretet jellemzőire minden odalátogató felfigyelt és a századok folyamán ismétlődnek a városhoz kapcsolódó dicséretek. Bologna olyan város, amely kielégíti mind az étel, mind a tudás iránti vágyat. A rövid művelődéstörténeti és magyarázó szócikkekkel (Amit jó tudni) záródó kötet a sorozat már meglévő köteteihez beszerezhető. "www.kello.hu © minden jog fenntartva"