Vissza
0 Kosár
Nincs termék a bevásárlókosárban.
Keresés
Filters
Preferenciák
23%
Teljes leírás
Nincs mit szépíteni dolgon: a finn konyha nem a legnépszerűbb a nemzetközi gasztro-palettán. Sőt, ki kell mondanunk, hogy gyakorlatilag ismeretlen - legalábbis az volt eddig. A finn szerzőtrió ugyanis arra vállalkozott, hogy kedvet csinál az északi konyhaművészethez, de nem csak ahhoz, hanem még egy hamisítatlan finn szokáshoz: a szaunázáshoz. A dupla csavar ebben az, hogy e kettőt együtt javasolják megvalósítani - kötetükben ugyanis csupa olyan étel receptje kapott helyet, amely valamilyen módon a szaunában készül: készre sül a forró szaunakályha parazsán, meggőzölődik a vízforralón. A kötetben tizenkilenc eredeti finn szauna kerül bemutatásra, s mindegyik mellett négy-négy tradicionális finn (és néhány másfajta) recept található, amelyet ott készítettek el, s ajánlanak nekünk kipróbálásra (a szaunázással együtt). A választék meglepően színes, gyakorlatilag teljes menüsorok elkészíthetőek így. Hasonlóan kellemes meglepetés a finn konyha: a fokhagymás törpemaréna, a fűszeres rúdkenyér, a rénszarvasbélszín sós kéregben, a feketeribizlis párolt lazac, a füstölt zöldségköret, vagy a törpemálnás tésztakosár tőzegáfonyás karamellmártással. Az igényes színes fotókkal készült kiadvány végén mutató segíti a válogatást. "www.kello.hu © minden jog fenntartva"

Ez a termék jelenleg nem elérhető

Vuori, Katariina (1971-);Pekkala, Janne

Szaunaszakácskönyv - Finn életek és ételek

Borító ár
5 990 Ft
Aktuális online ár
4 612 Ft
Termék részletes adatai
Szerző
Vuori, Katariina (1971-);Pekkala, Janne
ISBN
9789631364675
Egyéb szerzőség
Ranta, Vesa (fotó);Bogár Edit, G. (ford.)
Nyelv
magyar
Megjelenés éve
2017
Méret
24 cm
Kiadó
Corvina
Cikkszám
3001032264
Alcím
finn életek és ételek

Darabszám
Teljes leírás
Nincs mit szépíteni dolgon: a finn konyha nem a legnépszerűbb a nemzetközi gasztro-palettán. Sőt, ki kell mondanunk, hogy gyakorlatilag ismeretlen - legalábbis az volt eddig. A finn szerzőtrió ugyanis arra vállalkozott, hogy kedvet csinál az északi konyhaművészethez, de nem csak ahhoz, hanem még egy hamisítatlan finn szokáshoz: a szaunázáshoz. A dupla csavar ebben az, hogy e kettőt együtt javasolják megvalósítani - kötetükben ugyanis csupa olyan étel receptje kapott helyet, amely valamilyen módon a szaunában készül: készre sül a forró szaunakályha parazsán, meggőzölődik a vízforralón. A kötetben tizenkilenc eredeti finn szauna kerül bemutatásra, s mindegyik mellett négy-négy tradicionális finn (és néhány másfajta) recept található, amelyet ott készítettek el, s ajánlanak nekünk kipróbálásra (a szaunázással együtt). A választék meglepően színes, gyakorlatilag teljes menüsorok elkészíthetőek így. Hasonlóan kellemes meglepetés a finn konyha: a fokhagymás törpemaréna, a fűszeres rúdkenyér, a rénszarvasbélszín sós kéregben, a feketeribizlis párolt lazac, a füstölt zöldségköret, vagy a törpemálnás tésztakosár tőzegáfonyás karamellmártással. Az igényes színes fotókkal készült kiadvány végén mutató segíti a válogatást. "www.kello.hu © minden jog fenntartva"