Vissza
0 Kosár
Nincs termék a bevásárlókosárban.
Keresés
Filters
Preferenciák
5%
Teljes leírás
A vörösborgyártás műhelytitkaiba kínál bepillantást a német szerzőpáros, kötetükben az elméleti alapok áttekintése mellett sok praktikus fogást is felsorolva. Elsőként a szőlőtermesztés szemszögéből (fajtaválasztás, alany és termőhely kiválasztása, tőkeművelési mód stb.) tekintik át a témakört, majd - a vörösborkészítés elvének definícióját követően - olyan témaköröket taglalnak, mint a cefrekezelés, a héjon eresztési és cefremelegítési eljárások, a biológiai almasavbontás és a savtartalom korrigálása, a színstabilizálás, a bor ászkolása vagy a derítés és palackozás művelete. A rengeteg gyakorlati javaslatot tartalmazó, fekete-fehér ábrákkal kísért borászati szakkönyvet irodalomjegyzék és tárgymutató zárja.
Steidl, Robert;Renner, Wolfgang

Korszerű vörösborkészítés

Borító ár
2 900 Ft
Aktuális online ár
2 755 Ft
Termék részletes adatai
Szerző
Steidl, Robert;Renner, Wolfgang
ISBN
9789632865393
Egyéb szerzőség
Pátkai Györgyi (ford.)
Nyelv
magyar
Megjelenés éve
cop. 2009
Méret
21 cm
Kiadó
Mezőgazda
Cikkszám
3000162944
Alcím
vinifikálás, stabilizálás, optimálás

Darabszám
Teljes leírás
A vörösborgyártás műhelytitkaiba kínál bepillantást a német szerzőpáros, kötetükben az elméleti alapok áttekintése mellett sok praktikus fogást is felsorolva. Elsőként a szőlőtermesztés szemszögéből (fajtaválasztás, alany és termőhely kiválasztása, tőkeművelési mód stb.) tekintik át a témakört, majd - a vörösborkészítés elvének definícióját követően - olyan témaköröket taglalnak, mint a cefrekezelés, a héjon eresztési és cefremelegítési eljárások, a biológiai almasavbontás és a savtartalom korrigálása, a színstabilizálás, a bor ászkolása vagy a derítés és palackozás művelete. A rengeteg gyakorlati javaslatot tartalmazó, fekete-fehér ábrákkal kísért borászati szakkönyvet irodalomjegyzék és tárgymutató zárja.