Vissza
0 Kosár
Nincs termék a bevásárlókosárban.
Keresés
Filters
Preferenciák
20%
Teljes leírás
A kora újkori magyar művelődéstörténet egyik jelentős forráscsoportja a szakácskönyvek népes családja: a 18. században még párhuzamosan terjednek és válnak ismertté a nyomtatott és írott könyvek. A jelen kötet az Intra Hungariam… sorozat 20. köteteként egy 1779-es erdélyi szakácskönyvet közöl újra betűhűen (amíg a megértést nem akadályozza). A 251 receptet tartalmazó gyűjtemény nem egyszerre, egy kéz révén alakult ki, a filológiai munka során tizenegy különálló lejegyzőt, tizenegy kezet különböztettek meg, vagyis jó sokáig volt „forgalomban” a kézirat, generációk adták tovább egymásnak az így összegyűjtött gasztronómiai tudást.

Confectumok készíttésének módja 1779

Borító ár
2 800 Ft
Aktuális online ár
2 240 Ft
Termék részletes adatai
ISBN
9786156173409
Egyéb szerzőség
Sárdi Margit, S. (1947-) (sajtó alá rend.)
Nyelv
magyar
Megjelenés éve
2021
Méret
156, [1] o.
Kiadó
Attraktor
Cikkszám
3001068170
Alcím
1779
Sorozatcím
Intra Hungariam... ; 1789-4328 ; 20.

Darabszám
Teljes leírás
A kora újkori magyar művelődéstörténet egyik jelentős forráscsoportja a szakácskönyvek népes családja: a 18. században még párhuzamosan terjednek és válnak ismertté a nyomtatott és írott könyvek. A jelen kötet az Intra Hungariam… sorozat 20. köteteként egy 1779-es erdélyi szakácskönyvet közöl újra betűhűen (amíg a megértést nem akadályozza). A 251 receptet tartalmazó gyűjtemény nem egyszerre, egy kéz révén alakult ki, a filológiai munka során tizenegy különálló lejegyzőt, tizenegy kezet különböztettek meg, vagyis jó sokáig volt „forgalomban” a kézirat, generációk adták tovább egymásnak az így összegyűjtött gasztronómiai tudást.